Uniwersalna ostrzałka do noży z przyssawką Carbon Fibre Classic ANYSHARP
Kod produktu: ASKSCAR
Zapytaj o produkt

Administratorem danych osobowych jest "ADACOR" ADAM KORZENIOWSKI. Przetwarzamy je w celu przesłania odpowiedzi na zapytanie. Więcej informacji dotyczących przetwarzania danych osobowych znajduje się w polityce prywatności.
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Ceny podane bez kosztów dostawy.
Ostrzałka do noży AnySharp Classic to niezawodna i bezpieczna ostrzałka, polecana przez najlepszych szefów kuchni, takich jak Robert Makłowicz, Jamie Oliver i Ken Hom. Super twarde, wymienne płytki ostrzące z węglika wolframu, mocny korpus i przyssawka zapewniająca stabilność i wygodę stanowią o skuteczności ostrzałki AnySharp Classic. Wysokość: 6,5 cm Średnica: 6 cm Waga: 740 g
Do jakich noży:
- gładkich i ząbkowanych (jak np. nóż do chleba)
- noży nierdzewnych i ze stali węglowej, noży tytanowych
- tasaków, scyzoryków, noży myśliwskich
Jakich noży nie ostrzyć tą ostrzałką:
- noży ceramicznych
- noży z drobnymi ząbkami (jak np. noże do steków)
Opis
Uniwersalna ostrzałka do noży z przyssawką Carbon Fibre Classic ANYSHARP
Mocna i solidna ostrzałka, która świetnie sprawdzi się w kuchni profesjonalnej i domowej.
Zalety produktu:
- ostrzałka do wielu rodzajów noży: noży gładkich, noży ząbkowanych typu noże do pieczywa, noży nierdzewnych, tasaków, scyzoryków
- bezpieczna i wygodna w użyciu - odblokowanie dźwigni i tym samym przyssanie ostrzałki do blatu daje nam pewność, że ostrzałka nie będzie się przesuwać, a my nie musimy dodatkowo przytrzymywać jej ręką - ostrzenie nie wymaga żadnej siły
- super twarde płytki ostrzące z węglika wolframu, są one skuteczniejsze i bardziej żywotne niż klasyczne kółka ostrzące typu osełka diamentowa czy ceramiczna
- wymienne płytki ostrzące - kiedy się zużyją, można je wymienić, bez potrzeby kupna nowej ostrzałki
- osłona chroniąca nóż przed ześlizgnięciem
- korpus ostrzałki z wytrzymałego tworzywa, osadzony na gumowej przyssawce, dźwigni
- 2 letnia gwarancja
- żywotność płytek ostrzących to 10.000 przeciągnięć nożem
- ostrzałka AnySharp Classic dostępna jest w kilku wersjach kolorystycznych
- polecana jest przez najlepszych szefów kuchni, takich jak Robert Makłowicz, Jamie Oliver i Ken Hom
Robert Makłowicz: “Potwierdzam niezwykłą przydatność ostrzałek AnySharp, niezastąpionego narzędzia pozbawiającego tępoty wszystkie noże, które da się ostrzyć. Swe spostrzeżenia opieram na empirii, gdyż jestem posiadaczem takowych ostrzałek”.
Ken Hom, Profesjonalny Szef Kuchni Azjatyckiej: “Uwielbiam używać AnySharp-a! Dzięki niej, mój tasak jest ostrzy jak brzytwa. Jest łatwa w użyciu i nie rozstaję się z nią w kuchni!”
Jak ostrzyć noże ostrzałką AnySharp Classic?
1. Przyssij ostrzałkę do blatu. Dociśnij lekko ostrzałkę do blatu i opuść dźwignię w dół.
2. Naostrz nóż - przeciągaj nóż do siebie delikatnymi pociągnięciami, aż będzie ostry, tak jak lubisz. Ważne, by pociągnięcia nożemy były wykonywane z wyczucie i DO siebie, a nie w kierunku przeciwnym.
Cechy produktu:
- Producent: Anysharp
- Kolor: Carbon Fibre
- Wysokość: 6,5 cm
- Średnica: 6 cm
- Waga: 740 g
- Korpus z mocnego tworzywa
Polecane produkty
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Wystaw opinię o produkcie
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.