Nóż do wędlin kuty gastro 27,5 cm YATO
Nóż do wędlin marki YATO o długości ostrza 290mm.
Wykonany jest z najwyższej jakości kutej stali niemieckiej X50CrMoV15, o twardości HRC 55-58
Nóż do wędlin marki YATO o długości ostrza 290mm.
Wykonany jest z najwyższej jakości kutej stali niemieckiej X50CrMoV15, o twardości HRC 55-58, co gwarantuje, że ostrza są:
- bardzo ostre
- trwałe
- posiadają doskonałe właściwości tnące
- łatwe do czyszczenia
Dzięki temu noże YATO doskonale nadają się do profesjonalnej pracy w gastronomii. Szczególnie polecany jest do krojenia wędlin czy łososi.
Wieloetapowy proces produkcyjny, przeprowadzony z zachowaniem najwyższych wymogów jakościowych zapewnia, że każdy z etapów, takich jak kucie, hartowanie, szlifowanie czy ostrzenie wykonane są bardzo starannie i precyzyjnie. Rezultatem tego jest nóż kucharski YATO.
Istotnym elementem noża YATO jest rękojeść. Wykonana z antypoślizgowego materiału posiada specjalnie wyprofilowany, ergonomiczny kształt, żeby zapewnić jak największy komfort pracy. Gładka powierzchnia, bez połączeń nitowanych, uniemożliwia gromadzenie się resztak co jest zgodne z wymogami HACCP.
Ważnym zagadnieniewm jest także kwestia bezpieczeństaw podczas użytkowania. Dlatego nóż YATO posiada specjalną nasadę przy połączeniu ostrza z rękojeścią. Zapobiega ona ześlizgnięciu się dłoni na ostrze eleminując ryzyko poważnego skaleczenia się.
Całkowita długość noża wynosi 425mm, a ostrza 290mm. Jego grubość 2,5mm gwarantuje bardzo dużą stabilność noża podczas pracy.
Nóż pakowany jest osobno w blister, estetycznie prezentującym się na regale sklepowym.
Parametry
- Długość [mm]: 290 / 425
- Grubość [mm]: 2,5
- Materiał: X50CrMoV15
SKU | YG02232 |
---|---|
EAN | 5906083024375 |
Producent | Yato Gastro |
Materiał wykonania | Stal molibdenowo-wanadowa, Tworzywo sztuczne |
Przeznaczenie noża | Uniwersalny |
Kolor | Czarny |
Materiał rączki | Tworzywo sztuczne |
Zmywarka | Nie |
Opakowanie | Oryginalne |
Rodzaj opakowania | Blister |