Obróbka termiczna
- Podwójna frytownica elektryczna 2 x 6 L | 2 x 3 KW RESTO QUALITY800,81 zł netto985,00 zł brutto
- Pojedyncza frytownica elektryczna 6 L 3 KW RESTO QUALITY439,02 zł netto539,99 zł brutto
- Pojedyncza frytownica elektryczna z kranem spustowym 8 L 3 KW RESTO QUALITY615,45 zł netto757,00 zł brutto
- Podwójna frytownica elektryczna kran spustowy 2x8 L I 2x3 KW RESTO QUALITY1 071,54 zł netto1 317,99 zł brutto
- Podwójny grill kontaktowy ryflowany 3,6 KW 230 V RESTO QUALITY1 167,48 zł netto1 436,00 zł brutto
- Pojedynczy grill kontaktowy ryflowany 2,2 KW RESTO QUALITY975,61 zł netto1 200,00 zł brutto
- Kuchnia gazowa 4 palnikowa wolnostojąca 28 KW RESTO QUALITY3 686,99 zł netto4 535,00 zł brutto
- Kuchnia indukcyjna 4 palnikowa 12 KW 400 V podstawa otwarta RESTO QUALITY12 178,86 zł netto14 980,00 zł brutto
- Piec konwekcyjno-parowy elektryczny 6 x GN 1/1 9,3 KW 400 V ICOOK MYCHEF22 967,48 zł netto28 250,00 zł brutto
- Piec konwekcyjny szybkiego gotowania 3,6 KW 230 V MYCHEF16 215,45 zł netto19 945,00 zł brutto
- Tunelowy piec elektryczny 15 KW RESTO QUALITY32 918,70 zł netto40 490,00 zł brutto
- Elektryczna płyta grillowa 2/3 gładka 1/3 ryflowana 3 KW RESTO QUALITY711,38 zł netto875,00 zł brutto
Urządzenia gastronomiczne - Obróbka termiczna
Urządzenia gastronomiczne służące do obróbki termicznej postrzegane są jako najistotniejszy element kuchni więc warto dobrze przemyśleć ich wybór do swojego lokalu. Wysokiej jakości urządzenia do obróbki termicznej gwarantują sprawną oraz przyjemną pracę. W zależności od potrzeb, w naszej ofercie znajdziecie Państwo urządzenia wiodących producentów na rynku YATO Gastro oraz Hendi, służące do smażenia, grillowania i gotowania. Różnorodność modeli ułatwia wybranie najodpowiedniejszego produktu do naszych potrzeb. Płyty grillowe o doskonałym przewodzeniu ciepła, posiadają również wysoki rant, który ułatwia utrzymanie stanowiska pracy w czystości.
Mamy również wśród nich do wyboru rodzaj powierzchni, na której chcielibyśmy smażyć, płaska lub ryflowana. Równie przydatna jest mała kuchenka indukcyjna z wieloma rozbudowanymi opcjami. Grille kontaktowe to podstawa wielu mniejszych punktów z jedzeniem. Praca na nich jest szybka i przyjemna. Podobnie jak z frytkownicami. Szeroki wachlarz rozmiarów pozwoli nam dobrać odpowiednie urządzenia, dopasowane do naszego lokalu. Urządzenia do obróbki termicznej pochodzące od tych producentów cechują się wysoką jakością wykonania oraz wykończeniem z dbałością o szczegóły.
Piece gastronomiczne
Nieodłącznym elementem nowoczesnej kuchni, usprawniającym jej działanie jest piec konwekcyjno-parowy. Znacznie ułatwia on proces przygotowywania potraw i cechuje się dużą praktycznością. W odpowiednim piecu możemy potrawy dusić, piec czy podgrzewać a to tylko niektóre z funkcji oferowanych przez profesjonalne piece marki Hendi.
Dobry piec konwekcyjny jest niezbędny w niemal każdym lokalu gastronomicznym, od kuchni hotelowych po małe restauracje. Z wielu oferowanych przez Hendi modeli, bez trudu znajdziemy ten, odpowiadający najbardziej naszym potrzebom. Różnią się one rozmiarami, rodzajami zasilania a także sterowaniem. Pozwala nam to na dobranie pieca konwekcyjnego, idealnie odpowiadającego naszym preferencjom. Podstawowym jego zadaniem jest oczywiście utworzenie wewnątrz jak najlepszych warunków termicznych do przygotowania potrawy. Udaje się to dzięki szerokiemu zakresowi regulacji temperatur i systemom nawiewów a także wytwarzania pary. Piece konwekcyjne to narzędzia, które w rękach sprawnego szefa kuchni uczynią proces gotowania szybszym, przyjemniejszym oraz łatwiejszym.
Niektóre modele pieców konwekcyjnych posiadają systemy myjące, oszczędzające nam dodatkowej pracy po skończonym gotowaniu. Jest to niewątpliwa zaleta i oszczędność czasu więc warto rozważyć piec z tą opcją.
W naszym sklepie znajdziecie Państwo sprawdzone piece konwekcyjno-parowe znanego producenta, Hendi. Cechuje je wysoka jakość, mnogość opcji przy jednoczesnej prostocie użycia oraz funkcjonalność. Piece te idealnie sprawdzą się we wszelkiego rodzaju barach, stołówkach, restauracjach i innych lokalach gastronomicznych.