Wybór kieliszków do wina stanowi nie lada wyzwanie. Przyczyną jest różnorodność rodzajów tego trunku. Od win czerwonych, często tych wytrawnych, przez wina białe, o różnym poziomie słodkości, do win różowych, będących winami pośrednimi. Nie wolno zapomnieć także o winie musującym.
MArchiwa miesięczne: Listopad 2020
- 'Wysłano:" Listopad 03, 2020Kategorie: PoradyCzytaj więcej
- 'Wysłano:" Listopad 03, 2020Kategorie: PoradyCzytaj więcej
Garnki ze stali nierdzewnej, mimo swojej trwałości, również wymagają pielęgnacji. Dzięki odpowiedniemu użytkowaniu możemy znacznie wydłużyć ich żywotność. Poniżej przedstawię kilka wskazówek, które mogą okazać się przydatne
- 'Wysłano:" Listopad 03, 2020Kategorie: PoradyCzytaj więcej
Każdego dnia w kuchni wykonujemy wiele różnych zadań: kroimy, obieramy, filetujemy i szatkujemy. Każda z tych czynności związana jest z nożem. Mimo, że w teorii wystarczy nam jeden nóż, w praktyce warto zaopatrzyć się w kilka, przeznaczonych do różnych zadań.
- 'Wysłano:" Listopad 03, 2020Kategorie: Foodies TygodniaCzytaj więcej
Jak, że sierpień to miesiąc, w którym zaczynamy przygotowywać przetwory, w tym tygodniu zjęliśmy się poszukiwaniem ciekawych przepisów na słoikowe smakołyki.
- 'Wysłano:" Listopad 03, 2020Kategorie: PoradyCzytaj więcej
Jedną z najmniej chętnych do wykonywania czynności w kuchni jest krojenie cebuli. Dlaczego? Otóż, jak to mawiał burak w wierszu Jana Brzechwy- przy cebuli wszyscy płaczą. Odpowiedzialnym za nasze łzy jest enzym, który w połączeniu z innymi składnikami cebuli tworzy tzw. gaz łzawiący. Mamy dla Was dziesięć sposobów na uniknięcie podrażnień oczu podczas krojenia.
- 'Wysłano:" Listopad 03, 2020Kategorie: Foodies TygodniaCzytaj więcej
Marta Pękalska zwróciła naszą uwagę swoim zamiłowaniem do słodkości.
- 'Wysłano:" Listopad 03, 2020Kategorie: Foodies TygodniaCzytaj więcej
Sylwia Ładyga to pełna energii i pasji dziewczyna. Wielka miłośniczka gotowania, ale nie tylko. Kręcą ją również tatuaże, szybkie samochody i fotografia.
- 'Wysłano:" Listopad 03, 2020Kategorie: PoradyCzytaj więcej
Prawidłowy sposób przechowywania żywności to recepta na wydłużenie czasu jej świeżości, polepszenie smaku produktów i zmniejszenie problemu marnowania jedzenia. Czy wiesz jak odpowiednio ją przechowywać?
- 'Wysłano:" Listopad 03, 2020Kategorie: Foodies TygodniaCzytaj więcej
Kasia Nowakowska jak sama twierdzi ekspertem kulinarnym nie jest. My się z tym stwierdzeniem nie zgodzimy!
- 'Wysłano:" Listopad 03, 2020Kategorie: Foodies TygodniaCzytaj więcej
Foodisowym maniakom Piotra Ogińskiego przedstawiać nie trzeba. Spróbujemy jednak wytłumaczyć dlaczego to Piotr jest naszym pierwszym foodisem miesiąca.